Wespenverdelging

Last van wespen? Op wespennest.vlaanderen is alle informatie gebundeld. 
Daar vul je jouw gemeente in en op basis hiervan krijg je de specifieke instructies. Op diezelfde locatie vind je ook de contactgegevens waar je een aanvraag kan indienen om een nest te verdelgen. 

 

 

_______________________________

 

 

 >> Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen? Laat enkel hinderlijke of echte gevaarlijke wespennesten verdelgen. 

Dan kan je een afspraak maken met de brandweer of een professionele verdelger. Hou er rekening mee dat het verwijderen van een wespennest geen prioritaire opdracht van de brandweer is. Een professionele verdelger kan vaak sneller komen en is meestal ook goedkoper. De brandweer plant wespenverdelgingen steevast in op woensdagavond vanaf 17u. Dringende (brand)interventies krijgen echter altijd voorrang. En je begrijpt dat we die natuurlijk niet op voorhand kunnen inplannen. 

>> Wespennest laten verdelgen: betalend. 

Sinds 1 januari 2020 is het vernietigen van een wespennest door de brandweer altijd te betalen. We rekenen hiervoor € 60/ nest aan (excl. 21% BTW). 

Het nest niet volledig verdelgd? Dan komt de brandweer gratis terug. Een ander nest op hetzelfde adres? Dan betaal je opnieuw € 60 (excl. 21% BTW).