Wespenverdelging

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? Wij staan klaar om je te helpen! Maar, we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden.
Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen.

Het verdelgen van een wespennest kan enkel d.m.v.  een gif in de opening van het wespennest te spuiten. Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).

Is het nu een hommel-, bijen- of wespennest? Doe de test met de wespenchecker

Honingbijen? De website van de Koninklijke Vlaamse Imkerbond zet je hiermee op weg. 
Of vraag raad aan één van onze medewerkers die je in contact kunnen brengen met een imker.
(Hommels of solitaire bijen worden door een imker niet verwijderd).

Sinds 1 januari 2020 is het vernietigen van een wespennest altijd te betalen. We rekenen hiervoor € 60/ nest aan (excl. 21% BTW). 
Het nest niet volledig verdelgd? Dan komt de brandweer gratis terug. Een ander nest op hetzelfde adres? Dan betaal je opnieuw € 60 (excl. 21% BTW). 

 

Momenteel zijn we volop bezig met het updaten van het online meldingsplatform. 
Daarom kan er enkel telefonisch melding worden gedaan via het telefoonnummer 056 23 99 70 (ma-vr 8u-17u).