Wespenverdelging

CORONA-UPDATE 22 OKTOBER 

Om het corona-virus het hoofd te bieden en blijvend paraat te staan voor de bevolking, is het belangrijk dat we operationeel kunnen blijven staan met de snelst adequate hulp. 

Momenteel bevindt onze organisatie zich in code rood, wat wil zeggen dat we operationeel focussen op onze kerntaken.
Daarom zullen er voorlopig ook geen wespenverdelgingen meer worden uitgevoerd door ons brandweerteam.

Uiteraard kan je ook steeds de particuliere markt op gaan om je verder uit de nood te helpen. 

Alvast bedankt voor het begrip! 

_______________________

 

>> Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen?

Dan kan je een afspraak maken met de brandweer of een professionele verdelger. Hou er rekening mee dat het verwijderen van een wespennest geen prioritaire opdracht van de brandweer is. Een professionele verdelger kan vaak sneller komen en is meestal ook goedkoper. 

 

>> Wespennest laten verdelgen: betalend. 

Sinds 1 januari 2020 is het vernietigen van een wespennest door de brandweer altijd te betalen. We rekenen hiervoor € 60/ nest aan (excl. 21% BTW). 

Het nest niet volledig verdelgd? Dan komt de brandweer gratis terug. Een ander nest op hetzelfde adres? Dan betaal je opnieuw € 60 (excl. 21% BTW).  

 

>> Laat enkel hinderlijke of echte gevaarlijke wespennesten verdelgen. 

Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen.

Het verdelgen van een wespennest kan enkel d.m.v.  een gif in de opening van het wespennest te spuiten. Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).

 

>> Is het nu een hommel-, bijen- of wespennest? 

Doe de test met de wespenchecker

Honingbijen? De website van de Koninklijke Vlaamse Imkerbond zet je hiermee op weg. Of vraag raad aan één van onze medewerkers die je in contact kunnen brengen met een imker. (Hommels of solitaire bijen worden door een imker niet verwijderd).

 

Klik op de link hieronder en er zal een nieuwe pagina openen waar je het formulier kan invullen. 

https://zonefluvia.zoneforce.be/aanvraag-wespen.php