Vriendenkring

Elke brandweerpost heeft, losstaand van hulpverleningszone Fluvia, eveneens een vriendenkring. De lokale brandweermannen (m/v) groeperen zich in team om zo de sfeer en de onderlinge verstandhouding optimaal te houden. Samen sport beoefenen, cultuur beleven of een aanmoedigende vrijetijdsbesteding: de cohesie en het onderlinge samenhangende klimaat wordt naast het veld ook verder bevorderd. 

Een zonale brandweerkalender 

Het is uniek binnen onze regio: de verschillende vriendenkringen die de krachten bundelen en samen de schouders zetten onder een zonale brandweerkalender. 
Opgemaakt in dezelfde stijl, gepersonaliseerd door de verschillende vriendenkringen. En daarmee gaan de vriendenkringen langs bij de inwoners uit de regio. 

De sympathie die de vriendenkringen hierbij mogen ontvangen, is hartverwarmend. De financiële steun die de vriendenkringen hiermee krijgen, zorgt ervoor dat de sfeer en de onderline verstandhouding optimaal blijft. Samen sport beoefenen, cultuur beleven of een aanmoedigende vrijetijdsbesteding: de cohesie en het onderline samenhangende klimaat wordt naast het veld ook verder bevorderd.  

Opendeurdagen 

Binnen heel wat brandweerposten is het een jaarlijkse activiteit: de deuren open zwaaien voor het publiek. 
Meestal vinden de opendeurdagen plaats in september. 

Talrijke activiteiten 

Maar de leden van de vriendenkringen organiseren ook heel vaak nog andere activiteiten. 
Als er activiteiten op de kalender staan, dan zullen we proberen deze hier zo goed als zo kwaad mogelijk te bundelen.